Boomverzorging

Snoeien van bomen

Boomverzorging is van essentieel belang om uw boom in topconditie te houden. Wij dragen zorg voor de conditie en de vorm van de boom tijdens de snoei. Jonge bomen begeleiden we door middel van snoei tot het uitgroeien naar prachtige sterke gezonde exemplaren.

Volwassen bomen hebben ook zorg en aandacht nodig. Het weg snoeien van probleemtakken, dode takken en het verlichten van de kroon is van belang om de boom in goede conditie te houden en veilig voor de omgeving.

Fruitbomen en sierbomen verdienen ook de nodige aandacht. Het tijdig snoeien draagt bij aan het behoud van de vorm en het formaat van de kroon. Door de juiste snoeiwijze kan je de vruchtproductie beïnvloeden en zo verhogen. Dit geldt ook voor siervruchten.

Kappen van bomen

Het kappen van bomen behoord ook tot ons domein. Wij zullen u adviseren over de mogelijkheden en de voorschriften. Wij kunnen de bomen van top tot teen verwijderen. In de meeste gevallen wordt de boom vakkundig weg geklommen. Hierdoor kunnen we gecontroleerd stukje bij beetje de boom uitkleden tot aan de grond. Zo beperken we zoveel mogelijk de risico’s op val schade veroorzaakt door takken en stammen.

Privé flora en fauna

Bomen zijn het grootste stuk natuur in uw tuin, omringt door een heel ecosysteem van insecten, vogels en kleine zoogdieren die tezamen deel uitmaken van de voedselketen. Gezonde bomen zorgen voor een levendige natuur. Door een ecologisch verantwoorde aanpak, draagt u bij aan het instant houden van deze prachtige fauna. Door alleen het dode hout te verwijderen dat direct gevaar oplevert voor de omgeving en snoeihout deels of geheel te bundelen op een plek in de tuin, ontstaat er een nieuwe leefomgeving voor levende organismen. Zo houdt u uw privé fauna in balans.

Advies

Wij zien ernaar uit om met u in contact te komen, zodat wij de mogelijkheden met u kunnen bespreken. U ontvangt geheel vrijblijvend een adviesgesprek met prijsopgave. Laat uw contact gegevens bij ons achter en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. Tot snel!